Τέλος της κυριαρχίας της επίσημης παράταξης της ΝΔ αναμένεται στον ιατρικό σύλλογο Αθηνών.

Μετά τη συντριπτική ήττα που γνώρισε η ΝΔ στον πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο όπου μετά από 4 δεκαετίες έχασε την πλειοψηφία από έναν πρώην δικό της, τον κ. Λουράντο, όλα δείχνουν ότι έρχεται η σειρά των ιατρών να δώσουν μια ανάλογη απάντηση.

Φαβορί για να απειλήσει την πολυετή κυριαρχία της ΝΔ στους ιατρούς είναι και εδώ ένας πρώην δικός της και νυν ανεξάρτητος ο κ. Ελευθερίου.

Ο κ. Ελευθερίου πράγματι συμμετείχε εδώ και χρόνια στην παράταξη του κόμματος, μεχρι που φέτος έφτιαξε ένα ιδιαίτερα ισχυρό ψηφοδέλτιο και μια ανεξάρτητη παράταξη την ΝΙΚΙ-ΙΣΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον κατηγορεί τον νυν πρόεδρο κ. Πατούλη και επίσημο υποψήφιο της ΝΔ ότι στήνει επικοινωνιακές φιέστες μόνο για δική του προβολή. Μάλιστα αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να μπορεί ο κ. Πατούλης να εξυπηρετεί ταυτόχρονα και τα συμφέροντα των δημοτών του και των γιατρών. Επίσης προαναγγέλει ότι θα στείλει ορκωτούς λογιστές προκειμένου να κάνουν φύλο και φτερό τα οικονομικά του ΙΣΑ.

Όμως και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του έχουν σκληρά λόγια για την νυν ηγεσία του συλλόγου. Χαρακτηριστικά ο υποψήφιος με τη ΝΙΚΙ-ΙΣΑ Γενικός Ιατρός κ. Δριβάκος αναφέρει «κάποιοι μας απειλούσαν με πειθαρχικά ώστε να μην κάνουμε σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ ενώ οι ίδιοι είχαν κάνει απο την αρχή. Δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για τα προβλήματα και μετέτρεψαν το σύλλογο σε στέκι της σόου μπιζ! Πρέπει επιτέλους οι μάχιμοι ιατροί να δώσουν την απάντησή τους και να σταματήσουν την κατρακύλα του συλλόγου».

Όμως στο ίδιο ψηφοδέλτιο υπάρχουν και ηπιότερες φωνές πάντα όμως στην ίδια λογική. Συγκεκριμένα η υποψήφια με τη ΝΙΚΙ ακτινολόγος κ. Φωτεινή Λαζαριώτη λέει: «δεν έχω συμμετάσχει ποτέ μέχρι σήμερα σε τέτοιες διαδικασίες αλλά θεωρώ ότι εάν και τώρα δεν το έκανα θα είχα και εγώ ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Θα πρέπει να μας εκπροσωπούν μάχιμοι γιατροί και όχι επαγγελματίες συνδικαλιστές. Δεν είναι δυνατόν χιλιάδες συνάδελφοι να τρέχουν από το πρωί μεχρι το βράδυ για να ζήσουν τις οικογένειες τους και κάποιοι να είναι πάντα βολεμένοι. Και επιτέλους τα κόμματα θα πρέπει να σέβονται την άποψη των ιατρών και όχι να επιβάλουν υποψήφιους».

Κάποιοι προβλέπουν συντριβή και λένε οτι και το ψηφοδέλτιο της κυβερνητικής παράταξης είναι για πρώτη φορά ιδιαίτερα φτωχό. Όσο ο κ. Πατουλης και να αναζητεί στηρίγματα στον υπουργό υγείας και στο κόμμα του δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα γιατί οι γιατροί του έχουν γυρίσει την πλάτη. Πρόσφατα μάλιστα σε συγκέντρωση «πανστρατιάς» στα γραφεία του κόμματος με παρουσία Βορίδη δεν είχαν μαζευτεί πάνω από 70 άτομα, όταν οι υποψήφιοι είναι περίπου 100. Όλα αυτά προμηνύουν την ήττα που έρχεται και που από ότι φαίνεται θα σφραγιστεί επίσημα από τους ιατρούς στις 12 και 13 Οκτωβρίου στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Αναδημοσίευση από το Λόγια Σταράτα