Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,

Η ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ν.Ι.ΚΙ) αποτελεί μία ανεξάρτητη, σύγχρονη και διακομματική ιατρική παράταξη που θα ΕΝΩΣΕΙ το σύνολο του ιατρικού κόσμου στη βάση μίας ΝΕΑΣ τίμιας συμφωνίας μεταξύ ιατρών και κοινωνίας. Μία παράταξη με σύγχρονο πολιτικό λόγο, με ξεκάθαρες θέσεις, πάνω και έξω από αποστεωμένες παλαιοκομματικές πρακτικές,με βασική αναφορά στους μάχιμους ιατρούς, νέους και παλαιότερους, που προσπαθούν για την επαγγελματική και επιστημονική τους επιβίωση!

Η υπερκομματική αυτή προσέγγιση της ΝΙΚΙ είναι βαθιά πολιτική απόφαση και έχει ως βάση τον πραγματισμό που απαιτεί η διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων του κλάδου μας. Στη ΝΙΚΙ φιλοδοξία μας είναι να ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ την πλειοψηφία των ιατρών που εδώ και έτη παραμένει σιωπηλή, να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων ιατρών, να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον για όλους μας, να στηρίξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να αναβαθμίσουμε την αξία της ιατρικής εργασίας, να ξανακερδίσουμε τη θέση μας στην κοινωνία των πολιτών και την εκτίμηση που αξίζει σε επιστήμονες, να διασφαλίσουμε, επιτέλους, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα αναγνωρίζοντας συγχρόνως τις πολλές παθογένειες του πρόσφατου παρελθόντος που τόσο κόστισαν σε όλους μας.

Σε αυτόν τον αγώνα ΔΕΝ περισσεύει κανένας. Η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΙ και η υπερψήφισή του αποτελεί ηθική μας υποχρέωση απέναντι στο μέλλον μας αλλά και στο μέλλον των επόμενων γιατρών. Είμαστε υποχρεωμένοι να κινητοποιήσουμε και να βοηθήσουμε τον απογοητευμένο συνάδελφο που αισθάνεται θυμό και εγκατάλειψη.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε καθημερινά τη βαθιά απαξίωση του μεγαλύτερου ιατρικού συλλόγου της χώρας. O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από θεματοφύλακας του ιατρικού λειτουργήματος έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε μηχανισμό προσωπικής προβολής συγκεκριμένων ΠΡΟΣΩΠΩΝ που τον αντιμετωπίζουν ως εφαλτήριο εισόδου τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σειρά λαθών τόσο στις τακτικές όσο και στις στρατηγικές έχουν ως αποτέλεσμα την απαξίωση, υποβάθμισηκαι διαπόμπευση του ιατρικού κόσμου. Εξαιτίας της τραγικής ανεπάρκειας και των ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ μεθόδων διεκδίκησης, απωλέσθηκαν κατακτήσεις δεκαετιών μέσα σε μόλις μια τριετία. Χαρακτηριστικό, αλλά δυστυχώς ΟΧΙ μοναδικό παράδειγμα, είναι η εκχώρηση του δικαιώματος να ιδρύει ιατρείο οποιοσδήποτε ακόμη κι αν ΔΕΝ είναι ιατρός!

Μπροστά σε αυτή την νοσηρή κατάσταση είμαστε υποχρεωμένοι να ΔΡΑΣΟΥΜΕ με τη ΝΙΚΙ!

Η ΙΔΡΥΣΗ της ΝΕΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΝΙΚΙ) είναι αποτέλεσμα της απόφασης του Ιατρικού κόσμου για ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πορείας φθοράς και απαξίωσης. Είναι η έκφραση της επιθυμίας της μεγάλης πλειοψηφίας των γιατρών για μία ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ. Αποτελεί συγχρόνως ένα κοινωνικό και πολιτικό στοίχημα για τους ιατρούς και την κοινωνία. Λάβαμε την ευθύνη αυτής της πρωτοβουλίας με απόφαση και στόχο να τα αλλάξουμε ΟΛΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πάνω από κόμματα, με σκοπό την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που πραγματικά ασκούν το ιατρικό λειτούργημα. Στο πλαίσιο αυτό έμφαση δίνουμε στην αποτελεσματική προστασία των Νέων Γιατρών.

Στη ΝΙΚΙ αναγνωρίζουμε τη δυσκολία του εγχειρήματος, αναγνωρίζουμε ότι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ καθεστωτικών αντιλήψεων είναι χρονοβόρα και δύσκολη. Ξέρουμε ότι είστε θυμωμένοι με όλα όσα γίνανε και γίνονται. Το ίδιο είμαστε και εμείς. Ο θυμός όμως και η απογοήτευση δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο αν ΔΡΑΣΟΥΜΕ συντονισμένα, με στρατηγικό σχεδιασμό, απαλλαγμένοι από εκείνους που αναζητούν, μέσα από την δημόσια δράση τους, προσωπικά οφέλη. Το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας ΔΕΝ μας επιτρέπει να είμαστε απλά θυμωμένοι, μας επιβάλλει να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ, αποφασισμένοι να δώσουμε στους ιατρούς και την κοινωνία μία ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.

Τα στελέχη της ΝΙΚΙ σας καλούμε ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ.

Σας ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ σε ένα καλύτερο μέλλον. Να στηρίξετε τη ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΝΙΚΙ), να καταδικάσετε την πορεία φθοράς που μας οδηγεί η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ηγεσίας του ΙΣΑ, να συμμετάσχετε, να εκφραστείτε, να προτείνετε και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αναζητήσουμε μία νέα συμφωνία, χτίζοντας μία κοινότητα αλληλεγγύης και συνοχής, κόντρα στον φθηνό λαϊκισμό και τα κατεστημένα συμφέροντα, με άξονα τη νομιμότητα, την διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αλληλεγγύη.

Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε για να αλλάξουμε την καθημερινότητα των γιατρών, να στηρίξουμε τους νέους συναδέλφους, να ανακτήσουμε τον σεβασμό της κοινωνίας στο λειτούργημά μας, να βελτιώσουμε τις επαγγελματικές μας προοπτικές και πάνω απ’όλα αν πιστεύετε και εσείς, όπως και εμείς, ότι το ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, κάντε την εγγραφή σας στον κατάλογο υποστηρικτών της ΝΙΚΙ–ΙΣΑ, και δηλώστε την συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΙ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΡΧΙΖΕΙ! ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

 

Διαβάστε τις θέσεις μας: