Ο Δημήτρης Τσούκας Ορθοπαιδικός χειρουργός εξειδικευμένος στις αθλητικές κακώσεις και στις παθήσεις σπονδυλικής στήλης (Βέλγιο, Αγγλία), είναι Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής και Αθλητιατρικής Χειρουργικής στο νοσοκομείο Mediterraneo, ενώ αντίστοιχες διευθυντικές θέσεις κατείχε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, την Ευρωκλινική Αθηνών και το νοσοκομείο Metropolitan.

Παλαιός αθλητής ο ίδιος είναι επί σειρά ετών ο υπεύθυνος ιατρός ομάδων ποδοσφαίρου (Λεβαδειακός , Εθνικός Πειραιά, Ηλυσιακός, Εθνικός Αστέρας), μπάσκετ (ΑΕΚ, Μαρούσι, Πανελλήνιος, Ηλυσιακός, Παπάγος, Ιωνικός Ν.Φ.), βόλλευ (Παναθηναικός, Πανελλήνιος, Βριλήσια, Ηρακλής Κηφισιάς) και χάντμπολ (Ιωνικός Ν.Φ.,Δούκας, Βριλήσια, Διομήδης Αργους, Κορωπί) κα.

Είναι ο εν ενεργεία υπεύθυνος ιατρός όλων των εθνικών ομάδων βόλλευ και μπιτς βόλλευ και αντιπρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Επί 12 συνεχή έτη επιλέγεται ως ο ιατρός του ελληνικού All Star Game στο μπάσκετ και το 2011 βραβεύτηκε για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του Ορθοπαιδικού Αθλητιατρικού Κέντρου MIOSMED αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού κέντρου της International Society for Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine ISAKOS, για προηγμένες ορθοπαιδικές και αθλητιατρικές χειρουργικές τεχνικές αποκατάστασης βλαβών χόνδρου, χρήσης βλαστοκυττάρων και αρθροσκοπικών τεχνικών στο γόνατο, ισχίο, ώμο και ποδοκνημική.